torstai 11. huhtikuuta 2013

Tarina päivässä: Rakkauden Säännöt

Rakkauden säännöt

Me emme saa haluta toisiamme niin, että valehdellaan kotona koskaan rakkaillemme.

... Ja muuten, otsikkosi kirjoitetaan näin: "Mistä kertoo Anna Puun laulu `Säännöt
rakkaudelle´?"

Katso IL-TV:stä Anna Puun Säännöt Rakkaudelle-kappaleen musiikkivideo

Watch the video & listen to Anna Puu – Säännöt rakkaudelle for free

Antaudun; Pimeys peittää maan; Kolme pientä sanaa; Illanpilaaja; Löydän sinut
 uudestaan; Säännöt rakkaudelle; Nuori

Joo, melko köykäinen ja yksipuolinen oli tämä haku...

Vaikka en himouskovainen olekaan ja statukseni uskonnon kanssa on complicated, niin tässä on mielestäni ihan hyvät säännöt..


Suurin on rakkaus
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi.
Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.
Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi. Tietämisemme on näet vajavaista ja profetoimisemme on vajavaista, mutta kun täydellinen tulee, vajavainen katoaa.
Kun olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli ja lapsen ajatukset. Nyt, kun olen mies, olen jättänyt sen mikä kuuluu lapsuuteen. Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee.
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.
1. kirje korinttolaisille 13:1-13

Pst. Käytännön sääntö rakkauteen ja parisuhteeseen: ei rueta juttelemaan parisuhteen parantamisesta ja yleensä rakkaudesta neljän aikaan aamuyöllä kun vauva on valvottanut jo kolmatta yötä putkeen vauvarokossa... Huono idea!

2 kommenttia:

  1. Niin ja vaikka kello olis vähemmänkin.. Kun parisuhteen toinen osapuoli sanoo menevänsä nukkumaan ja menee sänkyyn peiton alle EI tarvi tulla mistään asiasta kommunikoimaan on se sitten parisuhteeseen tai ihan liibalaabaan liittyvää. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. todellakin, siinä vaiheessa kun ollaan peiton alla ei tarvita SANOJA vaan TEKOJA ;)

      Poista

Jätä puumerkki käynnistäsi, kiitos <3