tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tarina päivässä: Juhla

Juhla

 
Maxin 4-vee Ängri-kakku

On syytä juhlia ja on "syytä juhlia". On isoja juhlia ja pieniä juhlia. Iloisia juhlia ja ei niin surullisia juhlia. Hautajaisia, synttäreitä, kissanristiäisiä, vuosipäiviä, hääpäiviä joita meillä ei muisteta ja jos muistetaan niin ei ainakaan juhlita, valmistujaisia jne. Joskus voi juhlia muuten vaan, ihan "syyttä".. Työpaikkaa, ystävää, perhettä, suhdetta, lasta, uutta asuntoa jne.

Monesti juhliin yhdistetään alkoholi. Ainakin jos kyse on häistä tai valmistujaisista, niin bileitä odotetaan, jo ihan viinatarjoilun vuoksi (joskus jopa kutsuissa on tainnut olla että omat juomat mukaan?) Ristiäisissä ja hautajaisissa OLETETTAISIIN että ihmiset ovat selvinpäin. Itseisarvohan se ei tosiaan valitetttavasti ole :( Itse ainakin raapi hermoa se, että ei voida juhlia muuten kun viinan voimalla. Varsinkin kun on paikalla lapsia. Juuei, ei mee mun kaaliin. Itsehän tykkään juhlia ihan selvinpäin, monesti myös elämäntilanteesta johtuen. Monesti se on myös hauskempaa, koska aamulla on hyvä olo ja muistaa jopa kaiken illasta. Myös ne omat muiden toilailut. Mutta noh, monesti on saanut huomata että olet "huonompi" kuin muut, tai ainakin tylsempi jos olet selvinpäin. Mutta se ei oo mun ongelma, vaan muiden ;)

Maxin 3-vee autot-kakku+muuta tarjoilua


Vappu taitaakin olla seuraava juhla, sitä seuraa juhannus. Kesän alku, ja sitten loppu. Syyskauden avajaiset, Halloween, pikkujoulut, joulu,uusi vuosi. Välissä itsenäisyyspäivä, johonkin väliin häitä ja valmistujaisia, ystävänpäivä, kevätkarkelot, pääsiäinen ja sittenhän kaikki alkaa alusta. Kyllä, elämä on yhtä juhlaa! 

Itse olen jakanut monet juhlat; syntymäni, ristiäiset, synttärit, rippijuhlat sekä valmistujaiset armaan SiskoSiskoni kanssa <3 Joten omista bileistä on varsin vähän kokemusta. Lisäksi jaoin luonnollisesti myös hääni, mutten sentään SiskoSiskon kanssa :D Nyt mulla on omat synttärit kun asutaan erillään,  mutta Siskosisko on reppana mennyt naimisiin miehen kanssa jolla on sama syntymäpäivä kun meillä eli siellä jakaminen jatkuu :D Ja esikoisenihan jakaa syntymäpäivänsä pUkin kanssa, ja kuopus jakaa synttärinsä pUkin ja Patriarkan kanssa, heillä kun sattuu olemaan silloin hääpäivä ;)

Maxin 2-vee muumi-kakku


Mutta siinäpä lyhkäset mietelmät juhlista. Bileitä tulee, bileitä menee, mutta kysymys kuuluu: 

Ketä kutsutaan ja ketä ei?

Pst. Ens viikonloppuna juhlitaan mun rakkaan ystävän neljäsnnesvuosisataa. Sekä kummipoikani ykkössynttäreitä. Ja sit olisi ehkä yhdet ristiäiset tulossa. Kevät on juhlien aikaa? Kesäkö se pistää ihmiset sekaisin kun näitä kevään lapsia on näin paljon ;)

Pst2. Kuvat nyysitty Patriarkalta :D Joka on myös tehnyt kaikki kuvien kakut :) Ja melkein joka juhlissahan on kakkua!

Pst3 (lisäys). Googlen 5:

Juhla on jonkin kunniaksi tai muistoksi vietettävä aika eli merkkipäivä tai muusta syystä arkisesta poikkeava tilaisuus eli juhlatilaisuus.  

The singular form juhla is often used when the party is considered bigger, more public or taking place in a more spacious venue.

Miksi kahvitauko kannattaa 

Juhla Mokka. Finland's most popular and trusted coffee brand, Juhla Mokka, has brought cheer to Finnish coffee lovers since 1929.

Juhlapukuja naisille ja miehille Helsingissä.    

Ja toi Juhla Mokka on kyllä ihan paras! 

Kakut liittyy olennaisesti juhliin.

2 kommenttia:

Jätä puumerkki käynnistäsi, kiitos <3